Când ma bucuram si eu duminica asta ca mai am 3 zile pâna intru într-un scurt concediu, m-a pus naiba sa ma uit la stiri. Si ce vad la stiri? Haos în Atena! Pai bine ma, dupa luni de munca fara pauza, dupa atâta cautat pe net dupa un bilet de avion mai ieftin, dupa ce-am gasit, ca un erou ce sunt, hotel de 3* în centrul Atenei la 100 lei pe noapte camera cu mic dejun inclus, dupa ce mi-am luat ghidul Top 10 Atena, dupa ce mi-am scos harta orasului de pe net la rezolutie buna, dupa ce ne-am scotocit prin descoperirile de card sa cautam ceva maruntis de cheltuiala, acum va apuca revoltele?

Pai si cum sa se apere 2 politisti de 30 de golani care-i ataca cu pietre si bâte? Trebuia sa-i imobilizeze, sau cum?

Asta-i riscul când cauti sa pleci din tara cu bani putini, ca planifici deplasarea cu o luna-doua înainte si nu stii ce va fi când vine momentul. Si momentul a venit. Prost moment.

Initial am zis “asta e, mergem sa vedem anarhistii la treaba”, si poate le dam si doua capace. Dar nu, protestele n-au fost de-ajuns. Acum vreo 2 ore, intru pe site-ul celor de la Aegean Airlines, cu care trebuia sa zburam, si citesc cu fata cazuta ca personalul de pe aeroportul din Atena intra în greva generala de 24 de ore când? fix pe 10 decembrie, când aveam noi bilet. Parca a înnebunit toata Grecia! Partea buna e ca ni se returneaza toti banii pe biletul de avion, partea proasta e ca trebuie sa-mi petrec noaptea cautând oferte de last minute, fara sa am o destinatie anume în cap. Acum e seara, e 8 decembrie si pe 10 decembrie începe concediul meu de o saptamâna. Prost moment.

Acropolis Parthenon in Athens, Greece