Cum îi spuneam şi lui zalex, ultima fiţă e să fii dezgustat de România şi români. Pe stradă, în autobuz, în ziare şi la TV, numai români nemulţumiţi de ei înşişi.

Fiecare se crede în sinea lui un elveţian/neamţ/british gentleman ajuns din pură întâmplare în ţara asta ciudată şi oribilă. Toţi românii sunt nişte dobitoci, nişte oameni de nimic, dar dacă-i întrebi pe rând, fiecare e un exemplu de morală şi integritate, şi pe de-asupra un monument de cultură şi corectitudine.

Eu nu, dar ceilalţi sunt proşti, cu toţii!

Băi, da-ţi-vă un cap în gură şi treziţi-vă, ţara asta, România, e populată de români, nu de piraţii somalezi. Pentru orice reprezintă ţara, noi românii suntem direct răspunzători. Adică da, şi eu, şi tu, şi mă-ta, şi copiii tăi.

N-au venit nemţii să arunce gunoi pe stradă în România, n-au venit austriecii să ne coloreze oraşele în gri, n-au venit japonezii să ne înveţe cum se dă şi se cere şpagă pentru orice. Ar trebui să ne crească nişte semne de întrebare în cap în loc de creier, când în Istanbul ţi se dă restul oriunde până la ultimul bănuţ, iar noi, românii nici nu concepem să dăm suma fixă unui taximetrist. Ce vă tot plângeţi atât?

Şi mai terminaţi-vă cu Băsescu. Am înţeles, e duşmanul numărul unu al poporului pe toate canalele media, dar până una alta, nu l-au votat francezii, ci tot noi, românii (inclusiv eu l-aş fi votat, dacă nu mi-era prea lene).

Aşa că mai lăsaţi smiorcăiala. Mă plictisiţi de moarte când vă plângeţi de dimineaţă până seara de voi înşivă. Iar ca simplă fiţă, it’s soooo last year.

Hai să facem o regulă: până nu dispar tabloidele, OTV, gunoiul de pe stradă, claxoanele din intersecţii, manelele, BMW-urile decapotabile parcate în ghettouri şi naşul din tren, nu mai aveţi voie să vă plângeţi de români şi România.