Pe principiul “la pomul laudat nu te duce cu sacul” am facut si eu o vizita de recunoastere, vineri, la outlet-urile de lânga Kika, 5 decembrie fiind ziua în care Fashion House Outlet Centre s-a deschis. Nu m-am dus cu bani la mine, am vrut doar sa vad despre ce e vorba, daca tot anuntam pe-aici ca se vor deschide.

Autobuzele care duc la Kika, outlet-uri si Hornbach sunt 137 si 236, ambele se pot lua de la statia de metrou Pacii.

People going for shopping in Kika store

Daca luati 137, acesta are capatul de linie la Carrefour, adica pe partea cealalta a autostrazii Bucuresti-Pitesti, si n-are rost sa traversati autostrada ca multi stupizi pe care i-am vazut în prima zi, sarind barierele si facând slalom printre masinile care treceau în viteza. Cea mai amuzanta mi s-a parut o pitipoanca mica, cu tocuri cui si fustita de-o palma, care se chinuia sa sara peste bariere si totusi sa nu-si arate dedesubturile celorlalti, pacat ca n-am filmat-o (ca n-aveam cu ce), a fost foarte funny. Dar nici cu nenea mustacios îmbracat în uniforma de la Politia Locala nu mi-e rusine, mai ales ca era cu sotia, îmbracata în pardesiu lung si putin mai dolofana, va imaginati cum aratau chinuindu-se sa sara peste barele de protectie de pe marginea autostrazii… Deci nu, nu-i nevoie sa va riscati viata si demnitatea ca sa ajungeti la outlet-uri, trebuie doar sa coborâti din autobuz la capat de linie si sa luati urmatorul autobuz cu acelasi numar care pleaca, si va traversa acesta autostrada cu voi înauntru, prin pasajul subteran, si va lasa fix în fata complexului.

Odata intrat înauntru, am început sa caut hainele si preturile pe care le stiam din outlet-ul de lânga Liverpool, însa nu le-am gasit. Am gasit în schimb tricouri Levi’s la 150 lei, bluze Champion la 180 lei, pantaloni Lee Cooper 3 bucati la 450 lei, si jachete Columbia la 700 lei. Adica merci pentru nimic, daca vroiam sa cumpar la preturile astea, nu ma chinuiam 2 ore sa ajung la capatul pamântului pe stânga, puteam sa ma duc la un mall în oras si gata. E drept, exista si niste preturi ceva mai bune, dar sunt atasate la niste modele cel putin ciudate, presupun ca aici ajung hainele care nu s-au vândut în celelalte outlet-uri din alte tari, eventual si cu o mica majorare de pret. Probabil ca noi românii, am fost luati de fraieri cam de toate firmele, din moment ce am vazut în magazine haine sifonate grav, prafuite, murdare si totusi la preturi mari.

Cu alte cuvinte, de azi intru în greva de cumparaturi din România. Probabil la fel au facut si altii, pentru ca la întoarcere sacosele de cumparaturi erau foarte rare în mâinile vizitatorilor…