Săptămâna trecută am reuşit lansarea Model Casting, platforma gratuită pentru modele, fotografi şi cei din industrie (actori, animatori, promoteri, make-up artisti, hair stylisti, agentii de casting etc.)

Ideea de a crea site-ul a pornit în special pentru a mă ajuta în activitatea mea pe stock, dar sigur că sper să ne strângem o comunitate frumoasă de pe urma căreia să beneficieze toată lumea.

L-am lansat pentru că e destul de greu de discutat cu agenţiile de modele sau agenţiile de casting tradiţionale, am încercat în câteva cazuri şi ori n-am primit răspuns, ori am primit răspunsuri foarte vagi, de genul “depinde”, “să vedem” etc aşa că am renunţat rapid, pentru că de felul meu nu am foarte multă răbdare. Şi dacă în România oricum nu exista un site de genul Model Mayhem, am zis să-l fac eu.

Cum funcţionează? Simplu: fotografii şi modelele (fotomodele, actori, hostess, animatori etc.) îşi pot face cont rapid şi gratuit, apoi se pot căuta unii pe alţii, în funcţie de câteva criterii, care cu timpul vor fi mai numeroase.

Membrii îşi pot încărca poze de portofoliu, pot adăuga “prieteni” în reţeaua lor, pot comunica prin mesaje private sau prin modalităţile de contact furnizate de fiecare, pot discuta pe forum într-unul sau mai multe din grupurile disponibile. Profilurile complete, inclusiv datele de contact, sunt vizibile doar utilizatorilor înregistraţi. Înregistrarea e posibilă momentan doar cu un cont de Facebook, dar chiar şi aşa a trebuit să şterg câţiva spammeri.

Succesul proiectului depinde de numărul de membri înregistraţi, cu cât mai mulţi – cu atât mai mari şansele de a găsi joburi în domeniu, aşa că apreciem orice promovare din partea voastră, gen “oamenii de pe Model Casting vor doar să lucreze” 🙂

În prima săptămână de la lansare s-au strâns deja peste 200 membri înregistraţi (fotografi şi modele în total), e bine pentru un proiect independent, deci avem motive să credem că va avea succes, în timp.

Dacă sunteţi interesaţi de domeniu, vă puteţi înscrie în doar câteva secunde. Puteţi da un like şi paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu noutăţile de pe site.