Ca tot veni vorba de cumparaturi, in weekend am dat o raita prin magazine, fara o tinta precisa, pur si simplu sa testez piata. Si am observat ca in majoritatea magazinelor, pe motiv de New Arrival sau de New Collection, preturile sunt acum duble sau triple fata de cum eram eu obisnuit. Este incredibil cum un fes de la Nike poate costa 120 lei, o geaca Springfield 500 lei, un pulover Esprit 300 lei sau o camasa Levis 400 lei. Si daca te uiti la incaltaminte, pe oriunde te-ai uita, sub 400-500 lei nu prea scapi. Pui mana pe o haina si cand ii intorci eticheta esti electrocutat pe loc, retragi repede mana de parca te-a ars. Dar astea nu sunt totusi branduri de lux, sunt niste firme comune, banale, in special pentru tineri, ar trebui sa si le permita oricine, pentru ca, teoretic, tinerii nu prea au bani. Oare am ajuns eu singurul fraier cu salariul sub 2.000 euro pe luna?!? Ori asta, ori New Arrival/New Collection are urmatoarea definitie:

New Arrival = haine banale dar scumpe, destinate in
primul rand fraierilor si snobilor care isi inchipuie ca daca le platesc mai
mult, valoreaza mai mult. Pentru restul oamenilor normali la cap, care vor sa
plateasca un pret corect, asteptati reducerile de cel putin 50% sau cumparati-va
haine din strainatate. Va multumim.

Nu stiu, am impresia ca-mi scapa ceva, dar ce? Am ajuns sa nu-mi mai permit sa cumpar din Romania, dar ma incadrez perfect in buget prin Anglia, Franta, Spania sau Ungaria. WTF?!?

Customers shopping in mall - Puma store interior Customers shopping in mall - Zara store interior Sales shopping Mall entrance United Colors of Benetton