Citeam parca la andix ca americanii sunt maniaci cu podoabele de Craciun. Dar cumva au devenit si românii la fel de maniaci?

Ce-i frate cu atâtea podoabe de Craciun peste tot, prin toate magazinele, mini-magazinele, hyper-magazinele si toate buticurile posibile? Anul asta au început sa apara la vânzare podoabele înca din octombrie (!), iar acum, când e aproape decembrie, parca au înnebunit toti comerciantii.

Eu am acasa o gramada de globuri, globulete, instalatii de lumini si beteala din anii trecuti. Anul asta n-am de gând sa le schimb, poate cel mult o sa mai cumpar 2 globuri si o steluta, sa fie totusi ceva nou. La fel are si mama, la fel si soacra-mea, la fel au toti prietenii mei, si cam toti cunoscutii în general. Deci nimeni din cei pe care-i cunosc nu vrea sa-si schimbe total podoabele de Craciun, poate pentru ca reprezinta o caruta de bani pe niste chestii zglobii care stau la vedere maxim 2 saptamâni pe an.

Christmas shopping    Christmas decorations store    Christmas figurines    Christmas decorations shopping    Christmas decorations in supermarket
Cine cumpara frate atâtea podoabe din toate magazinele? Si daca nu se cumpara ce se întâmpla cu ele? Sau ideea era sa prelungim Craciunul si s-o tinem într-o sarbatoare din octombrie pâna prin ianuarie? Ne confruntam cu un consumerism exagerat, acelasi tip de comportament care i-a bagat în paguba pe americani. Suntem însa pregatiti sa primim acelasi rezultat?