Propun ca toți parlamentarii, miniștrii și președintele țării, primarii, prefecții, consilierii locali și județeni, toți oamenii plătiți din bugetul țării și care au o funcție de conducere, să fie obligați prin lege să circule cu mijloacele de transport în comun cel puțin o zi lucrătoare pe săptămână. Și nu taxi. Autobuz, troleibuz, tramvai sau metrou. Iar deplasările în țară să se facă doar cu trenul.

Păi nu se poate să conduci țara asta, când tu nu ai mai văzut oameni reali de ani de zile. Trebuie să simți pulsul vieții, trebuie să ai un oarecare contact cu realitatea. Iar contactul cu realitatea nu-l ai când mai vine câte-un sărac de-ăsta, care printre altele te și plătește, te și votează, în audiență la tine. Că tu, la putere fiind, te uiți așa de sus în jos, dai din cap înțelegător, dar nu înțelegi.

Iar ca să înțelegi, trebuie să fii acolo, alături de ei. Alături de bătrânii care se duc dimineața cu autobuzul la piață la 10 stații distanță, că acolo sunt cartofii mai ieftini cu 50 bani kilu. Care pierd juma’ de zi încercând să economisească 2 lei, și nu din zgârcenie, ci din sărăcie. Alături de oamenii încruntați și îngândurați de grija zilei de mâine. Alături de tinerii ai căror modele în viață sunt Bianca lu’ Bote și Gigi Becali, nu vreun profesor, cercetător sau medic, ăia sunt săraci dă-i dreacu. Trebuie să te înghesui cu lumea toată, studenți, părinți, copii de grădiniță, pensionari, boschetari și hoți de buzunare. Trebuie să vezi cu ochii tăi și să simți pe pielea ta soluțiile pe care le dai țării în schimbul voturilor și al banilor cu care ești plătit.

Poveștile cu Vodă care se deghiza și umbla prin târg sunt doar povești. Dar cum ar fi ca toți cei de la putere să fie obligați prin lege să aibă și contact cu poporul, ăla care le dă puterea?

foto