Pagubele produse de inundaţiile din Toflea, judeţul Galaţi, sunt greu de evaluat.
Pe 5 septembrie 2007 apa a venit cu furie peste satul ţigănesc, inundând căsuţele, casele, vilele şi palatele, nu a ţinut cont de nimeni şi nimic, nu a luat în seamă că unu-i “miliardarul cel mai tare” sau că altu-i slugă la stăpân, a acoperit tot, a îngropat în noroi şi Dacie şi Q7. Plasmele, mobila Versace sau marmura scumpă nu au scăpat nici ele, mai rău e că mulţi nici nu ştiu ce pagube au, din moment ce multe electronice erau trimise de rude de prin ţările calde şi bănoase.
Zicea unul mai afectat că i-a intrat apa în “toate 12 camerele”, i-a luat 2 laptopuri, calculatoru de pe masă, camera video, 2 plasme de la parter, i-a stricat gresia de 1 milion metru, i-a distrus mobila, bucătăria, i-a îngropat maşina jumate în noroi, “e distrusă dom’le, a fost tsunami nu alta”, prăpăd mare, ce sa mai zici. Culmea cum toate astea faceau în mintea lui numai 150 milioane, dar când esti şocat cine mai stă să calculeze?
Ce e mai îngrijorător e că inundaţiile continuă să ne mire, an de an, autorităţile sunt mereu luate prin surprindere, pagubele sunt tot mai mari, asigurările sunt aproape inexistente în majoritatea cazurilor, şi zic, cu “Doamne fereşte” în faţă, ăsta poate fi doar începutul.